Vznik a historie | Wavex - Wavex

Menu
ikona

Vznik a historie

Firma Wavex, spol. s r.o. byla založena jako rodinná společnost v roce 1992. V prvopočátku byla předmětem podnikání kovovýroba a obchodní činnost, od roku 1994 začala firma, po předchozím vlastním vývoji, vyrábět a dodávat na náš trh bezrámový zasklívací systém VARIO, který se stal díky každoročnímu nárůstu objemu zakázek nosným programem firmy.

Firma Wavex, spol. s r.o. má systém VARIO patentovaný a dodává ho včetně montáže na celé území České i Slovenské republiky a také Polska prostřednictvím jednak své vlastní montážní kapacity, jednak sítí smluvních a proškolených obchodních zastoupení.

Postupem času se činnost firmy rozšířila i o další dodávky, jako je výroba a montáž různých typů ocelových či hliníkových zábradlí či jiných zámečnických konstrukcí, jako jsou vstupní zábradlí a přístřešky do objektu, pergoly, dělící stěny, zimní zahrady apod.

Další nedílnou součástí je i doplňkový program, obsahující výrobu, dodávku a montáž různých typů držáků satelitu, háků na truhlíky, sušáků na prádlo, látkových vertikálních i hliníkových horizontálních žaluzií atd.  

Počtem svých kmenových zaměstnanců spadá firma ještě do malých organizací, finančním objem i povahou zakázek pak spíše do firem středně velkých, v oblasti zasklívání lodžií k nejvýraznějším. Díky značnému nárůstu výroby společnost vybudovala zcela nový výrobní areál o celkové zastavěné ploše cca 2.500 m2, který byl zkolaudován v listopadu 2005.