Zázemí a výroba | Wavex - Wavex

Menu
ikona

Zázemí a výroba

Administrativně-výrobní areál firmy Wavex, spol. s r.o. byl stavebně dokončen a zkolaudován v listopadu 2005. Je vybudován na pozemku o rozloze cca 1,8 ha a má zastavěnou plochu bezmála 2.500 m2. Nachází se přímo u sjezdu z dálnice D1 Praha-Brno na Exitu č. 34 (Benešov, Sázava) ve směru na Sázavu. Jde o velmi výhodnou polohu jak z hlediska dopravy (přímo na sjezdu z obou směrů), tak umístění v nově vznikající průmyslové zóně, tedy mimo dosah nebližší obce Ostředek.

Při příjezdu a vjezdu do areálu je dostatek parkovacích míst, vstup do administrativní části je pochopitelně bezbariérový. Nachází se zde vstupní recepce, kanceláře obou jednatelů, sekretariát, zasedací a školící místnost pro cca 15-20 hostů a kancelář techniků. 

Výrobní prostory se samostatným zadním vstupem a zázemím pro zaměstnance jsou rozděleny na hlavní výrobní část (čistý provoz), kde se pracuje s hliníkovými profily, sklem, plasty, nerezem a dalšími komponenty a vznikají tak na zakázku bezrámové systémy. Součástí této plochy je i vlastní  nástrojárna, klempířská dílna, příruční sklad, kotelna a sklad LTO. Tato část výroby je kromě nespočetného množství ručního nářadí (vrtačky, aku šroubováky, brusky) vybavena soustruhem, dvěma stopkovými frézkami, dvěma kotoučovými pilami ELUMATEC (hlavní s digitálním měřením a tolerancí +/- 0,1 mm) na dokonalé a přesné řezání hliníkových profilů, kopírovací frézkou ELUMATEC na kvalitní drážky a opracování profilů, stolovými nůžkami a elektrickou ohýbačkou na výrobu parapetních plechů a vnitřních lišt, stojanovými vrtačkami i bruskami a svářečkou plastů.

Druhou, z důvodu znečištění oddělenou částí, je pak zámečnická dílna pro tvorbu různých ocelových konstrukcí (zábradlí, střech, nosných i doplňkových prvků apod.). Zde se nacházejí dvě samostatně oddělené a řádně odsávané svářecí pracoviště se dvěmi CO2 svářečkami MIGATRONIC, dvěma svářečkami MIGATRONIC pro vaření obloukem, pásová pokosová pila BOMAR, stojanové vrtačky i brusky, ruční nůžky a ruční malý lis. 

Třetí částí je pak velká skladová hala s přípravou pro mostový jeřáb a rozdělená na část pro příjem vstupního materiálu a naopak výdej (expedici) hotových výrobků. Tyto logistické procesy se tak nacházejí výhradně pod uzavřením, což má z hlediska příjmu či výdeje materiálu velký význam především při špatných klimatických podmínkách. Díky temperování skladových prostor i během zimního období nemůže dojít např. ke korozi ocelových profilů ani sebemenšímu poškození hotových výrobků. Pro manipulaci s materiálem jsou využívány jednak paletovací vozíky a jednak vysokozdvižný vozík DESTA. Hotové zboží je z výroby do skladu přepravováno výhradně na speciálních stojanech a dostatečně zajištěné (spáskované) proti rozbití. Výrobky jsou baleny do smršťovacích, náchylnější i do bublinkových fólií, klempířské prvky mají rovněž ochrannou fólii proti poškození. I drobné zboží typu kotevního, spojovacího a těsnícího materiálu je dodávánou řádně balené ke každé zakázce v přesném počtu kusů, případně metrů.

Zakázky realizované včetně montáže naší vlastní montážní kapacitou dodáváme svými zánovními firemními dodávkovými vozidly, vybavenými v nákladovém prostoru jednak přepravními stojany, ale i veškerým potřebným montážním nářadím (používáme výhradně kvalitní stroje HILTI, jako jsou příklepové vrtačky s odsáváním, AKU šroubováky, sady pro chemické i jiné kotvení, brusky, vrtačky apod.). Jsme vybaveni i pro provedení klempířských prací, nátěrových systémů, těsnících prací apod. Vzhledem k práci ve výškách jsou naši pracovníci kromě každoročního školení BOZP pochopitelně vybaveni i odpovídajícími pracovními pomůckami (helmy, vesty, popruhy, zajišťovací lana, kvalitní obuv apod.)